Gott slut....

slutet på året kommer bli lugnt och skönt precis som jag vill ha det. Har skrattat åt mig själv lite dom sista dagarna och har nojjat för helt orimliga saker och att jag skrattar är för att jag vet att det inte finns något befog för det, bra en händelse som gjorde att jag hamna lite ur spel för några dagar sedan.  Prata med vänner i går som lugna ner mitt lite nippriga ja och jag vet att allt kommer gå bra. En insedent som vara en minut i dag fick mitt nojjande att ta slut, beviset till mig att det är bara att lägga ner. Så äntligen har jag lagt ner och känner mig lugn och ser fram emot allt som komma ska.

image58

Mätt i magen ska jag nu göra ett ryck i köket, på min lott till kvällen står det fixa nått till kaffet.  Ska man göra nått ska man göra det ordentligt som jag brukar säga, Hallon och björnbärspaj med chokladglass kommer det bjudas på. Vad det bjuds på för mat har jag ingen aning om, skönt att åka iväg och bli överraskad och umgås med goa vänner.

image86

Eftermiddagen kommer gå i lugnets tecken, ska fylla upp ett varmt bad och nyttja badbomben jag fick i julklapp. Klädseln till i kväll blir klänning med svart puffärmad top under, packar med mig termobrallorna för jag antar att vi kommer gå ut med barnen och skjuta smällare när det börjar bli mörkt ute. Nyåret skålas för min del in i alkholfri cider  och sen väntar en lång härlig sovmorgon på första dagen på nya året, bäst att passa på för sen börjar jobbet igen vilket ska bli jätte skönt att komma tillbaka till. Nyårsdagen ska jag åka hem till en vän och titta på Ivan Hood, det är några år sedan jag såg den men med trevligt sällskap gör det absolut inget att se den igen.

image115

Önskar alla ett gott slut på år 2007 och en jätte bra början på det händelsrika året 2008

image116

I väntan på...

att tvättmaskinerna ska bli färdiga kan jag engagera mig  i en ny blogg.  I dag är det iallafall ljust ut och jag känner att jag har bra med energi i dag.  Sov mycket längre än jag brukar,  tjugo i nio slog jag upp ögonen och tvättstugan börja kl åtta, men det var ingen fara jag hinner ändå.  Får se vad dagen har för spännande att  erbjuda, en sväng till affären är det ända jag vet att jag har planerat. Hitta ett recept på Mjölkchokladcheescake som jag känner att jag vill prova så jag tar mig friheten att göra lite efterrätt till imorgon, vet inte ännu vad jag ska bidra med till nyårsmiddagen då värdparet är på väg hem från fjällen.

image110

Det börjar bli dags att summer året som har gått och sätta in radarn på kommande år. Jag brukar inte koncenterar mig på dåtiden men det har hänt rätt mycket detta år, i allafall på det personliga planet. 

Året börja rätt mysigt med oväntat dateande av en mycket sympatisk man som är bra mycket mer mogen än dom andra jag träffat och då ska tilläggas att han var yngre än dessa. Sen gick det väl inte riktigt som man vill att ett dateande ska leda till men i efterhand så var det nog bara bra, jag har ju kvar han som vän. Efter det beslöt jag mig för att lägga dateandet på hyllan för jag börja få insikter om mig själv som jag tyckte var viktigt att jobba med och andra delar i livet som haltat efter sedan långt tillbaka, saker som det känns som det förföljer en.  Efter att verkligen förstått till 100 % att det är bara jag som kan välja hur jag vill leva och må, att det är bara jag som är ansvarig för mitt liv (och givetvis sonens) så tog jag mig äntligen modet att ta tag i allt det där som har skrämt mig så mycket för jag har varit så påverkad av andra personers tyckande och gillande, vilket jag precis vart allt bottnar ifrån.  När man väl har bestämt sig för att mota bort sina demoner och det som verkligen trycker än så är det faktiskt inte så svårt att ta steget eller stegena rättare sagt, det är en otrolig lättnad eller som man brukar säga, det är en sten som faller från hjärtat

image111

Att ransaka mig själv, att titta på mig själv med kritiska ögon (utan att dömma) samt att ifrågasätta dom som faktiskt har gjort mig illa i livet samt att välja bort några av dom ur mitt liv även fast det har varit svårt är ändå det bästa jag gjort.  Det handlar inte om att har rätt och fel och att man inte respeketerar bara för man inte gör som den andre säger, det handlar om att må bra i sig själv finna sina egna värderingar och gränser, rätt och slätt hitta sig själv.  Sen måste man inse att alla har olika bagage med sig och lever sitt liv efter vad dom tror är bäst, jag har full förståelse för det och vissa saker kan jag förlåta pga det men för den delen inte acceptera.  Har haft väldigt bra stöttepelare under mitt år som har gått, många vänner som faktiskt funnits där när jag behövt dom, vilket jag inte har förväntat mig men är oerhört tacksam över, en vän beskrev sig själv som en pusselbit. Och det stämmer nog, vänner,  saker som händer osv är pusselbitar i livet och vissa kommer in för en kort stund och vissa består. Jag är i allafall enormt lycklig att jag tagit alla steg jag gjort i år, det är inga små steg det är jätte steg.

image112

Har haft diskussioner under året med vänner om just det här med förhållanden/relationer till motsatt könet. Man söker någon som ska göra en lycklig. Men hur i hela världen ska någon annan kunna göra en lycklig och trivas att umgås med en om man inte själv gör det. När man har landat i att man faktiskt tycker om sig själv väldigt mycket när man trivs med sig själv då anser jag personligen att man är redo att ta in någon annan i sitt liv. Och med nåogn annan menar jag inte vem som helst, inser att jag börja bli rätt kräsen när det kommer till det manliga könet. Jag vet numera vad jag faktiskt vill ha genom att ha utforskat det som jag inte ville ha (omedveten handling). Så nu dom sista månaderna av året har jag åter börja se vad som världen har att erbjuda mig, jag är redo att börja datea och ha ett seriöst förhållande igen. Jag vet vad jag söker och jag skulle ljuga om jag säger att det bara är insidan som räknas, klart att även utsidan spelar en stor roll, det ska vara en bra mix av båda.  Vem vet, vem vet, vad som kommer hända i framtiden men jag vet vad som finns i mitt hjärta iallafall.....

image113


Härligt ...

så kan jag beskriva min eftermiddag. Efter sonen blev hämtad av sin något trötta pappa så vart det tomt och öde här hemma, kända att jag hade tillbringat för mycket tid hemma, så jag bestämde mig för en prommenad. Den prommenaden vara i trehundra meter, gick förbi vänners hus och bestämde mig för att hälsa på, har nyss kommit hem från dom. Underbara roliga och underhållande vänner med tre små liv i huset som är otroligt charmiga. God mat, fika och ett par glas vin har jag blivit bjuden på. Jag har fått sniffa på 1 st enmånaders baby, ljuvligt snällt liten flicka och otroligt söt. Ska kolla in utbudet på tv annars blir det nog sängen och en bok, har i allafall tvättstugan i morgonbitti så jag behöver komma upp i tid, det är absolut läge att tvätta när pizzakartongen inte höll tätt i går och jacka och byxor var fulla i sörj.

image109

Ingen måtta ....

först inga bloggar alls och nu en drös av bloggar samma dag, japp sådan är jag image36 har jag nått som jag vill dela med mig av så skriver jag om det.  Går fortfarande med en olustkänsla i kroppen även fast den är mildare än vad den har varit, jag tror mig veta vad den bottnar i och blir lite små grymsen på mig själv för jag kan verkligen inte göra nått åt det just nu, allts inte känslan utan det jag har känslan av. Men men thats lifte och jag vet att jag hanterar situationern hundra gånger bättre än vad jag hade gjort för några år sedan, då hade jag behövt allt och alla och grävt ner mig i ett stort svart hål för nått som verkligen inte är något att göra det för, det är en ju inte världens undergång vi pratar om image107

Nyår är fixad, jag åker hem till underbart goa vänenr, mina fd grannar och umgås med dom och deras härliga barn, det kommer även ett annat par som jag träffat några ggr när jag bodde granne med vänneran och deras lilla dotter. Ska bli roligt att omges med en drös busiga, envisa och glada barn nu när jag inte har mitt eget charmtroll hemma.  Får se om lille Calle har blivit lite morskare i år och törs vara med och tända raketer.  Kommer hålla mig nykter för även om borta är bra är ändå hemma bäst när det gäller sin nattsömn och börja nya året med en lång härlig sovmorgon är absolut en bra början på året. Har lovat kollegan som har beredskap att om det krisar kan han ringa mig, tror att det kan vara skönt att veta att man har någon man faktiskt får störa och som är nykter.

I morgon behöver jag komma ut på en lång härlig prommenad, hoppas någon vill följa med mig ut en stund och gå. Behöver verkligen röra på dököttet, vågen visar sitt efter julhelgens moffande och stillasittande och det sa poff så var några kilon där direkt och den metaboliska åldern är absolut inte där den ska vara. Tajm att göra rätt nu, motion och bra mat och mindra socker så är jag iform på nolltid igen.

image108

Singing in the rain....

Det är så härligt decemberväder utanför fönstret, det regnar, helt perfekt när det nu kommer bli kallare. HÅller med sonen att nu är julen över, fast inte av samma anledning som han. Sonens anledning var polkagriskäpparna som hänger i granen, min är för att julkänslan är nu över och jag vill tillbaka till det vanliga hemmet igen.

image102

Mätta och belåtna sitter vi här och bara njuter av att inte göra något, grannhuset har återigen försett oss med kvällsmat. Fundera på om det är dags för några omgångar Fia med knuff efter barnprogrammen, det är i allafall ett spel vi båda behärskar. Några rockerstjärnor är det tveksamt om någon av oss blir, plugga in Guitar Hero i dag men det gick inget jätte lysande för någon av oss. X:t får komma och visa hur det går till i morgon, så det blir någon ordning på det hela. Något måste man få i gentjänst för jag ställer upp en extra natt, eller ställer upp och ställer upp jag gör det så gärna .

image103
Tänk vad lite sällskap och en tablett rosenrot kan göra, nu känner jag hur enerin återvänder igen och jag är påväg upp på vägen igen efter ett litet sidospår. HOppas innerligt att det kommer snö nu när kylan tänker anlända till nyår, då blir det ljust och fint ute. Ska komma ihåg att tvätta bilen i morgon när det fortfarande är mildgrader, den är inte alls lika röd och blank som den brukar min Styrbjörn. Tillhör den skara som döper sina bilar efter den dagen jag köper bilen och Styrbjörn hade namsdag den dagen jag införskaffa pärlan, rätt passande namn image17.
Ha en supermysig fredagkväll.

image106

Hur många ben har elefanten?

image101

Solen ....

Solen tittar fram genom molnen och idag mår jag bättre än igår,  sov i stort hela dagen och mådde små illa. Så funkar jag när det blir lite för mycket i livet, men men det är ett rätt skönt sätt att ta sig igenom det, nerbäddad i soffan under ett stort fluffigt täcke. Har åter igen konstaterat att jag hatar ovisshet och jag är superlöjlig när det kommer till vissa saker som jag faktiskt inte kan påverka alls, bara låta det ha sin gilla gång liksom.  Är fullt medveten om dessa brister och jobbar för fullt med att få bort dom, eller få bort kanske man inte får men att lära mig att handskas med dom på ett bra sätt, konstatera och sen släppa dom tills det verkligen finns nått att göra nått åt.

image98

I dag får jag hem min älskade son, han stanna hos mormor och morfar en dag längre än tänkt då jag inte mådde något vidare igår.  Och jag får rå om han en natt extra, hans pappa ville gå på det årliga namnsdagskalaset (intern sak dom har alltid varje år i det band han spelar med), sonen kunder följa med om han ville men vi bestämde att han stannar här hos mig i stället och inviger Guitar Hero och äter pizza.

image99

Det nya året är på väg med stormsteg, ska bli skönt att lägga detta år bakom sig, det har varit händelserikt och utvecklande på det personliga planet. Men det ska ändå bli skönt att lägga det bakom sig som ett avslutat kapitel, vad nästa år har att ge är än så länge oskrivan blad men jag tror på mycket glädje, bus, kärlek och jag forstätter att växa mig starkare. Jag vet preicis mina mål i livet och dom är jag påväg emot med stormsteg, även fast jag har det bakhalt mellan varven image43.  Planerna för nyår är en så länge obefintliga, vet sjuttsingen vad jag ska hitta på faktiskt, i  och för sig har jag inte varit så aktiv själv för att ordna nått, har inte haft orken helt enkelt. Men men det där ordnar sig säkert på någont sätt. Tajm att sätta fart på dagen, dusch, prommenad och sen iväg med röda racern för att möta upp sonen och co. Ha en fin dag..............

image100

Happy life

Har inte bloggat på ett tag, livet har snurrat på och det har både varit bra och dåligt. Det har varit några röriga dagar sedan julafton pga nått som hände som jag inte vill gå in på.  Huvudsaken är att jag vet att allt kommer ordna sig och dessa dagar har jag verkligen förstått nyttan av min träninga att kunna släppa saker tills det kommer. Man löser inget genom att gå och oroa sig iförtid, man kan vara förberedd men ta tag i allat när det verkligen kommer. Allting ordnar sig alltid.
 image94

Har varit lite off den sista veckan och jag tror säkert att det är en del som jag tyckt att jag varit jätte tråkig, men det kan jag ta, formsvackor har vi alla och nu ser jag fram emot ett lugnt avslut på 2007 och ett kanon bra år 2008.

image95

Ska hämta hem sonen i eftermiddag, ska bli skönt att få hem mitt lillacharmtroll ett tag igen, för i morgon försvinner han till sin pappa igen. Tyvärr har jag återigen tråkiga besked att leverara till honom. Hans farmor ringde nyss, vi skulle ha åkt dit på em, och berätta att dom var hos sina närmaste vänner där frun i huset nu har somnat in. Frun har länge varit sjuk och det var väntat att slutet var nära men det är ändå sorligt att få sådana besked. Min son har träffa denna familj rätt mycket och är fäst vid personen som nu inte finns. Känns som det är lite för mycket dödsbesked att berätta, min farmor gick bort för några veckor sedan och nu detta. Men det är livets gilla gång och huvudsaken är att döden kom stilla för personen som lidigt så mycket.

image96

Så Happy life vet jag inte om jag kan påstå att jag har precis nu, men jag jobbar på att komma tillbaka till den underbara känslan igen, livet går vidare och allt har alltid något gott med sig i slutändan.

image97

Kväller....

dagen har gått fort igen, fast jag inte har gjort super mycket. Trodde jag var klar med julklapparna men si där bedrog jag mig har ett par till att inhandla och sen ska hela högen slås in å.  Jag har hittat på en riktigt fyndig julklapp till en av mina vänner som jag vet att andra har efterlyst på sätt och vis, avslöjar inte ännu då det finns andra personer som känner henne som läser även här.  Dom andra klapparn är nog också uppskattande och några är inte tillverkade ännu för jag behöver min sons händer till att fixa dom. Då jag är rätt säker på att ingen av dom personerna som ska få dessa julklappar läser här kan jag avslöja vad det är. Sonen ska få göra avgjutning av händerna, men inte det gamla hederliga avgjurningen utan han ska hålla ihop händerna så han blir en form och avgjutningen kommer sen se ut som en snäcka, hitta tyvärr ingen bild så jag kan visa.

image82

I dag har många av mina tankar kretsat om mina vänner, vänner jag har i mitt liv, vänner som försvann ur mitt liv och kom tillbaka, vänner som har försvunnit ur mitt liv som antagligen inte kommer tillbaka, bekanta från förr som jag gärna vill ha som vänner.  Året lider mot sitt slut och man börja summera hur det har varit och jag inser vilka fantastiska vänner jag har mitt liv som finns där när jag verkligen behöver dom, dom är trygga starka och tycker om mig för den jag är. Dom vet också att jag är en fast punkt för dom, försöker att finnas där för dom i den månen jag kan.  Sina vänner ska man vara rädd om och man ska omges av dom som man känner sig nöjd och trygg med dom man har roligt och man känner sig lycklig och glad med

image84


Om man sumerar året som varit så är jag absolut nöjd med det som har varit även fast vissa bitar har varit tunga. Jag är otroligt stolt över mig själv som våga se mig själv och vad jag faktiskt behövde göra för att komma vidare i mitt liv. Jag har tagit sjumila kliv känns det som och jag mår i dag super bra och är absolut nöjd med mig själv och mitt liv och vad jag åstakommit.  Börjar 2008 med en självkänsla och själförtroende som jag aldrig förr har haft, jag vet vad mina mål och förhoppningar för det kommande året är och det är bara att se till att det händer.  Jag har lagt dateande på hyllan under året till förmån till mig själv och mitt arbete med mig själv, jag är verkligen nöjd med det beslutet för jag vet vad det resultera i. Jag är trivs superbra i mitt eget sällskap men nu är det dags att ta för sig av livet, det är dags att hitta kärleken igen. Det finns någon där ute som har en speciell plats i mitt hjärta, en blick och jag var såld, att han sen visa gentlemannafasoner gör saken ännu bättre.  Skam den som ger sig som sagt, jag har ju redan bestämt mig image85


Lurad....

image81

Egoblogg...

eller vad man ska kalla det, haha. Hitta alla mina småkort, dom där man fick i skolna, tagna på skoj eller till körkort.  Rätt roligt att se hur man förändras under åren och när man brydde sig om modet och inte.


       1 år                         1:an                 3:an                 6:an                    8:an                 9:an        
    

också 9:an      2 ring                 ca 19 år               ca 20 år               ca 19 år              ca 21 år              ca 28 år              ca 33 år             


      och så här ser jag ut idag


Undra hur mycket hårspray det gick åt på dom korten där inte ens håret får plats på fotot för volymen är så stor. Nog med nostalgi här, tajm att sätta fart på kroppen och ge sig ut och fixa sina uppdrag image55

Skönhetsömn....

så har man fått sovit en hel natt igen på beredsakpen, vakna bara ett par ggr och titta på mobilen. Första gågnen för att se vad klockan var och om den var påslagen, andra gången för att se vad klockan var. Kanske dags att dra igång klockradion igen men det är rätt skönt att slippa se dom där stora siffrona lysa mot än i natten. Vakna till vid sjusnåret i morse men lyckades slå ihop dom vackra blå ett par timmar till, skönt skönt. Med all den skönhetssömn jag får kommer jag bli super snygg, haha, hur ska det gå???

image61

Är lika sällskapsjuk och kramsugen idag? Sällskapsdelen ska nog gå och fixa, hade jag inte beredskap skulle jag nog ta röda racerbilen och fara till någon gamla vän eller nygammal vän i städerna runt om i landet men nu får jag hålla mig innaför stadgränserna. Ska nog lyfta luren om en stund och se om jag kan få komma och sniffa på baby, blev inget av förra helgen och dyker det inget roligt oväntat upp under dagen tror jag att jag våldgästar vännerna på landet för lite prat. Ska fixa dom få julklapparna jag har kvar har jag tänkt, en önskan ligger på biltema så då är det dit jag styr min kos och eftersom biltema har allt annat än bildelar  (känns så ibland) ska det nog gå och lösa dom andra två presenterna också.

image62

Själv har jag inte räknat med julklappar alls, har väl inte varit så snäll i år image17. Ska fixa klapp till X:t från sonen om sen han är lika driftig från sitt håll det är upp till han. För mig är det viktigaste att sonen får en bra jul och det är jag 1000% säker på att han får. Han får ta del av både sin mamma och sin pappa, samt sin älskade farmor och kusiner, samt en drös andra människor han gillar skarpt och grädden på moset är ju att jultomten kommer och i år kan han hjälpa tomten att läsa på paketen. Jag har en utmaning jag behöver lösa, har man öppenspis kommer ju tomten genom skorstenen på natten ju och då behöver julstrumporna hänga vackert på rad vid öppnaspisen. Vet bara inte hur jag ska fästa dom rackarna utan att göra för stor åverkan på spis eller väggar, men men skam den som ger sig.
image63

Svaret på mitt uppdrag har jag nog i bilden ovan om jag tittar riktigt noga, hehe, och jag vet vart jag kan finna dessa krokar här i mitt hem (om dom inte är på vinden).

Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...


Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????


Home sweet home....

"Borta bra men hemma bäst", det ordspråken stämmer så väl så väl. Så skönt att komma hem, kliva över högen  med post och ställa ifrån sig väskan och känna att nu är jag hemma igen. Tre dagar i Stockholm är väldigt lagom. Tre kurser i tryck/kraft, flöde och temperatur-mättekniker har det varit, kan säga att dom har varit så där, har lärt mig en del men mycket var inte alls för oss, mycket formelberkäningar har det varit och lärararen kan man beskriva som en hispig förvirrad professor eller nått. Kvällarna har varit toppen, man kan aldrig har tråkigt i det sällskapet jag var med, vi har ätit och druckit gott och avhandlat massor av ämnen. Sovit gott om nätterna har jag också gjort, för engång skull var sängen super skönt och det fanns två fluffiga kuddar, rummet var fint.
image56
Nu har vi fått förklaringen till varför vi vart så yrsliga och fnittra sist vi var in på Belgobaren och drack Gulden draak. Vi glömde ju att titta på procentent, denna goa underbara dryck innehåller 10,5 % ju, inte konstig att det snurra i huvudet efter ett par glas av denna ädla dryck. Belgarna kan i allafall sin konst, den ölen är suveränt god och kan varmt rekommenderas.

image57

Sitter här och är otroligt sällskapssjuk, det är öde på msn just nu är det en person inloggad på mitt msn av hela raddan med namn.  Jag är sällskapssjuk och kramsjuk, inget sällskap är det här just nu så jag får väl hitta ett substitut till den tänkta krampartern, kudden kanske ??? image43

image59

Ibland blir det roliga sammanträffande, hade precis slagit ner rumpan i stolen på tåget så kommer en gamal parallelklasskompis från nian på tåget. Vi har även varit klasskamrater men det var på gymnasiet. Så vi satt och prata gamla minnen och faramför allt om människorna vi träffa och inte träffa ¨på vårt 20 års jubileum. Jag är också med bjuden till stockholm på nyårsfest, har inte hundra bestämt mig för att gå men det vore roligt. En minneslucka från kvällen (jubileumskvällen)  har jag tydligen, har inget minne av att jag gav henne mitt mobilnr image60? fast är det inte värre minnesluckor än så där så är det ju bara roligt.  Var väl lite distraherad kan man säga, på ett positivt sätt förståst. Nu ska jag se om jag kan göra nått bra av min rastlöshet.

Slö och behagligt lugn...

japp så känner jag mig just nu. Hämta hem sonen från fritids och i väntan på att hans pappa skulle komma förbi och hämta vårt charmtroll bädda vi ner oss på soffan under täcket och slötitta på tv. Jag erkänner villigt att jag vila mina ögonlock  och sonen erkände att han var på väg att somna.  Efter sonen virvlat ut ur lägenheten i ivern att åka hem till pappa sin, han virvla så snabbt att först glömde han skorna och sen glömde han att ge mig en kram, strosa jag över gräsmattan och införskaffa mig lite kvällsmat = pizza i kväll igen.

. image53

Har så smått börjat plocka fram det jag ska ha med mig på resan till Huvudstaden, julkort (lika bra att ta med att skriva om man får lite dötid över för sen vet man aldrig), nattsärket och baskläderna, ska funder ut vilken bok jag vill börja läsa för nått annat är kusrliteraturen om olika mättekniker vill jag nog ha.

image54

Kan medela att jag nu är ur min formsvacka jag haft i några dagar, mår bra och är mycket piggare. Nu analkas kallare väder och med den kommer solen å, längtar efter att få ta en lång prommenad och njuta av solens strålar som smeker kinden. Längtar också efter att få krypa in i den där  trygga,  varma och starka famnen och bara få vara, ler saligt.
image55


Han hade roligt i allafall....

min son har haft jätte roligt idag, vart förvarnad redan i affären när jag smet in och handla kvällsmat och mötte sonens fröken. Med mig hem förutom en st son som fick gå till bilen utan jacka hade jag termobyxor, jacka, jeans och sockar som  var helleriga. Jag har stått över badkaret och sköljt termobyxorna med duschen i mellan fem till tio minuter och kan säga att jag har inte fått bort allt för det droppar fortfarande lervatten från fodret. I och för sig visste jag redan detta, lämna sonen till fritdis i morse med en hel uppsättning nytvättade kläder och det var precis det här jag sa när jag gick där ifrån, jag kommer inte få hem rena kläder. Men huvudsaken är att sonen har haft roligt.
image50

Driftig är han också sonen, han och en tjejkompis (samma kompis som han hoppat i lerpölarna med) smet till skolsyster i dag. Smet och smet, dom glömde att tala om. Svartet på frågan varför han gjorde det var att kompisen hade ont i foten och han har ju problem med en tå, så tanken var god i allafall, det är bra att han handlar själv synd att dom glömde att tala om för fröken bara.För egendel har dagen gått framåt i sakta lunk, precis lagom för jag har inte varit på allerten direkt i dag. Formsvackor har även den bäste, återhämtar mig snart igen det vet jag och det blir full fart igen.  Tre veckor kvar på året och tre veckor kvar att infria mitt nyårslöfte, det är dumt att ha bråttom image43. Nyårslöftet är att lära mig att dricka rödvin, inte så betungande löfte tror jag. Nämnde det vid årets julbord och en av mina chefer sa då att han skulle ge mig ett gott vin att öva på och idag infria han sitt löfte. På min plats när jag kom in efter ett jobb så stod det en pappkasse och där i låg en flaska vin. Nu glömde jag givetvis flaskan på jobbet så jag kan inte tala om vilken sort det är. Nu är det bra upp till mig att ordna sällskapet att dela den där flaskan med, fundera på att muta med en av mina specialare, inbakad fläskfile med vitlöksost, vitlökssås och potatisgratäng. Visst är det så att vägen till en mans hjärta går via magen?

image51

Längtar till onsdag, torsdag och fredag, tredagars kurs i huvudstaden som jag nämnt förut. Kursen börjar kl nio varje morgon så det blir helt klart att få sova längre på mornarna, göra sig i ordning och gå ner till den härliga hotellfukosten och efter det ta en kort prommenad på ca fem minuter till kurslokalen. Kvällarna kommer också bli  jätte bra för precis brevid hotellet (behöver inte ens gå ut) så ligger Belgobaren och där kommer vi tre kollegor hamna på kvällarna är jag rätt säker på, dricka belgisk öl och snacka massa strunt. Får se om jag vågar ge mig på den omtalade Belgoburgaren, den lär vara enorm men vara supersmarrig.  Självklart ser jag fram emot kursen å, eller kurserna för det är tre endagarskurser, kommer bli lärorika och givande.

image52

Nu är det tajm att fixa mat här, tar den snabba och enkla varianten i dag, värmer pannkakor åt sonen och till mig själv köpte jag hem champinjonstuvning på burk, snabbt och enkelt fixar jag då lite creps image17.

Helgen

är snart över och som vanligt gick den superfort. Dagen har varit lugn och skön, Busborgen i några timmar gjorde sitt. Sonen fick rasa av sig överskottsenergin med jämnåriga nya kamrater, jag fick sitta ner vid ett bord över en fika med vuxensällskap, så bådas behov är helt klart tillfredsställda.
image46

Funder om det slagit slint i skallen, sitter här och tittar runt på nya löparskor, japp ni läste rätt.  Jag som alltid tyckt att springa är sååååååååååååå tråkigt. Tror jag bara måste komma över tröskeln konditions mässigt så kan det bli riktigt roligt och lugnande. Men för att komma över tröskeln måst jag först ha ett par nya skor, dom som ligger i skoskåpet har minst tio år på nacken  och har helt klart gjort sitt även fast dom knappt är använda.
image47
Jag har sex vanliga arbetsdagar kvar att jobba detta år insåg jag här om dagen, härligt härligt. Två dagar denna vecka sen drar jag i väg på kurs i tre dagar i huvudstaden. Visserligen går jag på beredskap så fort jag sätter foten i stan igen men det är inte vanlig arbetstid. Och eftersom jag har beredskap så har jag beredskapsvila  fredagen  före jul och mellandagarna är det beviljat ledigt. Ska bli skönt att få vara ledig ett tag och bara få vara, några dagar helt själv och några dagar ihop med sonen.  Ser fram emot kurstillfället i Sth, två roliga kollegor har jag med mig så jag kommer absolut inte få långtråkigt och lite shopping blir det nog.  Försöker få tag i en person som arbetar i Sth för att få till en träff,  det var ett tag sedan vi sågs så det är dags att träffas nu.
image48

Julen är nära nu och det börja bli dags att skriva julkorten som varit införskaffade sedan länge. Jag har bara några få julklappar kvar att köpa vilket känns riktgt skönt, en kväll behöver jag bara trängas med alla andra ute och förhoppningsvis behöver jag bara besöka en enda affär. Julmaten införskaffas på en av dem mindre affärerna i närheten, snabbt och smidigt så har vi mycket tid att bara mysa och ta det lugnt. Nu ska jag återgå till mina missons här hemma och lämna över datorn till sonen som vill spela Barda på nätet.

image49

Tvättstugan...

vakna halv åtta, utsövd och nöjd med livet. Sonen börja röra på sig straxt före åtta helt perfekt för tvättstugetiden börja kl åtta. Vi har inhämtat  mellan 9-10 timmar skönhetssömn i natt, härligt härligt.  Tvättstugan är mer än nödvändig insåg jag igår när jag hämta hem min son från fritids, genomblöta och helleriga kläder ligger nu i badkaret och väntar på att få bli tvättadet. Nu vill jag ha fem minus grader och snö, tack.

image41

Dagens mission förutom tvättstugan och en sväng med snabeldraken efter små städning är att entra leksaksaffären i uppdrag att fixa present till morgonsdagens födelsedagsbarn som har kalas på Busborgen.  Lego, bilar och korsordsböcker för barn är lite av tipsen vi har fått, det där brukar alltid ordna sig när man kommer till affären, nått roligt ska vi allt hitta på
image42

Var nyss nere och bytte i tvättmaskinerna och sitt nu här ännu lite mer förälskad. Har hittat ett så underbart sköljmedel som doftar underbart image16 och när jag känner doften av det blir jag förälskad. Tänk vad dofter verkligen gör med oss, der är rätt fantatsktiskt faktiskt.  Tajm att sätta fart på dagen och fixa lite frukos åt mig och sonen, vi behöver prata lite om en insedent och samtalen brukar bli bra bara man ger det lite tid. Fundier lite på morognkvisten om just det här med råd man ger till andra männsikor, hur ofta är det inte dom råden man igengentligen borde ge till sig själv, man ska nog stanna upp lite och fundera lite över råden man delar med sig och se vad dom kan göra nytta i sitt eget liv. Ha en bra dag....image44

Hem ljuva hem.........

så skönt att äntligen få komma hem till lägenheten och placera både mig och sonen i mjukiskläder. Nu är vi mätta och belåtna, grannhuset  försåg oss med kvällsmaten = pizzerian. Pusta ut i soffan under täcket och kolla in adventskalenderna med sonen, chipsmys är beställt men jag tar mig friheten och gör det till popcornsmys i stället.
image34

Dagen har varit varierande och spännande, jakten på mitt objekt runt ena pannan på jobbet fortsatte i någon timme till i dag, klättrat i stegar, tassat över panntaket, leta i skrymsler och vråer, till slut hitta jag stället jag skulle till. Fick klättra upp ungefär där jag börja igår, åla mig i mellan två rör in i ett litet skrymsle där det blåste varmt varmt, tur att jobbet var ett snabbjobb. Sen har jag haft ett sådant där jobb som när man tar det tror att det här är plätt lätt och fixt på fem minuter image37, nu gick det inte riktigt så bra men det ordna sig tillslut i allafall.
 
image38

Träffa på min vän som fick en liten babyflicka för en vecka sedan på Lindex, hon har lyckats får ett praktexemplar till barn, sover och äter i stort så det var inga problem att smita iväg. Jag har hållt lite distans och tänkt ringa i helgen för att höra hur dom har det. Men dom tyckte det kändes lite öde för inga kom och hälsa på så hinns det med i helgen ska det sniffas baby, längtar dom luktar ju så gott.
image39

Ser fram emot helgen med sonen, vi har ett gäng upptåg inplanerade och sen kan vi ta det lite som det kommer och förhoppningsvis kantas det med lite oväntade överraskningar av den positiva arten. Tajm att förbereda för kvällsmyset, sköt om er och ha en fin kväll

image40

Arbetsveckan...

börjar lida mot sitt slut, en dag kvar att jobba och jag tycker veckan har gått superduper snabbt. Dagen gick extra fort då jag bara jobba sex timmar, lika så i tisdags, skönt med sådana dagar ibland. I dag gjordet det absolut inget att dagen har varit kort, man blir lite trött av att vistas i värmen, har letat efter ett felande objekt. Klättrat upp och ner för flera stegar med hettan runt omkring mig, det tar lite på kraften måste jag erkänna. FAnns bara ett ställe jag inte leta på och det är nog där objektet sitter så i morgon tar vi nya friska tag och klättrar upp där och undersöker.

image31

Sonen och jag har tillbringat några timmar hos frissan i kväll, kom där ifrån jätte snygga i håret som vanligt. Det är verkligen lyxtid att få åka dit, bli ompysslad i flera timmar, snacka om allt mellan himmel och jord och komma där ifån snygg och upplivad. Min frissa känns som verkligen som en vän, hon är lika ung image23 som jag och vi har alltid mängder av samtalsämnen att prata om, jag känner verkligen att jag kan prata om allt med henne. I dag fick jag det bekräftat att hon tycker likadant, jag och sonen är hembjudna till hennes familj på fika och sonen kan leka med hennes söner som är jämngamla med sonen.

image32

Sonen är omstoppad i sin säng och jag tror att john blund kom fort i kväll för han var verkligen trött. Jag har provat mina nya fina stövlar som äntligen äntligen har kommit, dom har varit restade sedan i september. Prova dom ihop med min svarta klänning och det blev precis så snyggt som jag trodde det skulle bli, en blandning mellan snyggt och lite punkigt = tuft, ska bara införskaffa lite tjockare strumpbyxor eller tajts (har sagt att jag aldrig mer ska sätta på mig tajts men det är helt ok till klänningenoch stövlarna så jag tar tillbaka det löftet) så är det bara att börja använda. Nu är det dags att börja varva ner lite, gosa ner sig under täcket och bara ha det bra.
image33

Kramnödig?

Här kommer ett gäng goa kramar till er...

image26

image27


image28


image29


image30


Korvstroganoff med vaniljsås

sonens önskemål till middag var bla korvstroganoff men den ska smaka som den hans pappa gör.  Som en god mamma man är försöker man göra sitt bästa så jag fråga lite försynt hur pappa gör. Det var ett rätt svår tolkat svar jag fick till en börja, jo  det är en mörk ljus sås????? Jaha en sås som är ljus och mörk, klart jag fixar det. I nästa sekund kommer svaret att det är ju vaniljsås i image21???? Skratta gott och sa att jag gör det på mitt vis och jag tror att han kommer att gilla den å.
image22

Googlar lite här på kvällskvisten, sonens fröken ställde en fråga igår som väckte en tanke hos mig. Hon fråga om vi inte har tänkt på om ryggradsreflexen kanske finns kvar hos sonen.  Och mycket av det jag läser om detta stämmer in, svårt att sitta ordentligt särskilt på stol, problem med åtsittande byxlinnar osv.  Så det är inte helt omöjligt och där kan vi ha svaret till sängväteriet å, helt värt att undersöka vidare och om så är fallet så hoppas jag att det finns övningar som kan hjälpa till att påskynda att det växer bort. Har själv haft fallreflexen kvar länge, vilket bla stälde till det för mig med en oförstående gympalärare som tväna mig till vissa övningar som jag tycket var riktigt obhagliga, kanske inte så konstigt att jag inte direkt älskade gympalektionerna. Men det är dåtid och inget jag går och grämer mig över nu, klarar mig galant utan att kunna slå kullerbyttor och hänga knäväck image23.

image24

Höjdrädslan har jag absolut kommit över, annars skulle jag inte kunna jobba där jag är i dag.  Nu är det dags att ta tag i mitt vattenodjur så han hinner få i sig lite mat och börja med läxan innan barnprogrammen börjar. Även jag kommer vara bänkad vid tvn i kväll, tror att advenstkalendern kan vara värd att titta på.

Julmys....

sonens klass har haft julpysselkväll, jätte lyckad kväll vart det. Fröknarna hade fixat olika pysselstationer,flera föräldrar som stälde upp och baka fikabröd och så hade vi ett stort lotteri av fina saker. Känns skönt att ha dragit sitt strå till stacken, hjälpte till att arrangera det hela och vi fick in 1700 kr ytterligare till klassen och kommande resa i vår till Junibacken.
image19

Nu fixar jag lite mat, tar fuskvarianten i kväll, kokar tortelini, räcker gott och väl till mig. Dagen har gått superfort, känns som det sa poff så var den borta. Ska äta lite sen ska jag plocka det sista i sonens rum innan det blir soffläge för min del. I morgon är det myskväll med sonen som gäller och på torsdag är det dags igen, tajm att sätta sig i frisörstolen. Var supernöjd efter sista besöket hos min underbara frissa så det får bli samma stuk igen. Sonen behöver också snyggas till så när jag sitter med klet och foliebitar i huvudet får han äntra stolen. Vet att vi kommer komma där ifrån med lika mycket färg i huvudet, bara det att mitt är permantent och hans kommer vara väldigt färglatt och går bort i nästa hårtvätt
.image20

Måndagsmys

hör hur regnet faller utanför fönstret, har nyss landat i hemmet efter fikastund hos en av mina bättre vänner.  Skönt att komma bort lite och bara få sitta och jiddra över en kopp kaffe. På vägen till bilen kom jag ihåg att det finns en jätte stor stenbumling i skogen mitt emot parkeringen, tassa ut i mörkret och fixa mossan jag behövde till mina blomgrupper, så nu är dem precis som jag vill ha det. Dagen har varit bra och skitig image17, har knatat över kolgården på jobbet ett antal ggr i dag i regn och kolsörja och mellan varven har det kommit koldammspustar. Så idag är det en sådan dag jag åter igen skänker den som uppfann duschen en god tanke.  Ska ta och unna mig en kväll som inte händer så jätte mycket, kryper ner under täcket i soffan med en bra bok i väntan på att Cityakuten ska börja. Ska passa på att njuta av lugnet i kväll, sonen kommer hem ett par tidigare än vanligt denna vecka, hans käre pappa ska åka till Sälen så klart mamma ställer upp och tar busfröt.

image18


Happylife

image15

Bloggen är döpt till happylife och den bilden blir man verkligen glad över, därför hamna den som bakgrundsbild å. Happylife är precis vad jag lever nu, njuter för fulla drag av livet och allt och alla jag har runt omkring mig. Jag är lyckligt lottad helt klart och tänker fortsätta vara tacksam över dom möjligheter livet ger mig. Nya insikter kommer till nästan varje dag och det är jätte häftigt. Önskar att alla har känslan av bubblet man har i sig när man är förälskad i livet, det är som att vara förälskad i en annan person, precis lika härligt är känslan. Att även ha lyckan att få vara förälskad i en annan person gör ju bubblet dubbelt så stort.

image16


60,50

Helgen är snart över och jag är nöjd med den. I fredags var vi på Grekiskt julbord, gott och annorlunda, kan varmt rekommenderas. Som vanligt när man hamnar på pubben med kollegorna får man inte köpa sin dryck själv, spelar ingen roll hur mycket man protesterar. En smakupplevelse till fick jag den kvällen, fick smaka Mackmyra whisky från 2005, riktig riktig god. Kvällen sluta på BMB tillsammans med chefen, kan väl säga att åldern på folket som var där inte riktigt var lovligt, men chefen var nöjd för det studsa omkring små tomtenissor som inte såg så pjåkiga ut.

image1

Prat med sonen nyss i telefonen, han är så rolig, skämtar han inte så brukar han snubbla på orden så det blir riktig fyndigt. I kväll var senariet att jag påminnde han att han måste ringa hans mormor på lucia för hon fyller då 70 år och jag kommer inte att vara hemma är i Tokholm på kurs. Kommentaren då vart
- Har hon varit 60,50
Haha, antar att han fråga om hon varit 65 år, han är ett riktit charmtroll. Jag håller äntligen på att fixa ordning hans dator det blir en överraskning till han när han kommer hem tidigare till mig på onsdag.

image2

Nu är det dags att fixa mat, vitlöksstekta champinjoner, färskpasta och kallvitlökssås blir det, mums. Tur att man inte ska hångla med någon i kväll image5

RSS 2.0