Vem är rädd för Polisen???

Väldigt många är svaret på den frågan, och hur kan jag veta det?
Det är inte så svårt att lista ut när man har en jourbil som liknar en Polisbil väldigt mycket, det inte folk tänker på är att det inte är blå ljus på taket utan oranga i stället. Har ganska roligt när jag åker runt i bilen och folk kör så laglydigt. I och för sig är det väldigt irreterande när man måste köra 10 km under tillåten hastighet för man tror sig ha en polis bakom sig, undrar bara stilla varför, man får ju inga böter för man håller hastigheten prick. 
image175

Skratta ännu mer gott när jag fick höra att "polisbilen" satt griller i huvudet på grannskapen runt kring där bilen stått parkerad mycket av min lediga tid, alltså inte vid hemmet image130. Fick höra ett par sådana historier i dag och jag skratta gott, det är ju roligt att folk får fundera lite på varför en "polisbil" står hemma hos en person, speciellt hela nätter image122.


Har fundert på dem sista veckorna på varför jag är en person som måste tänka och analysera så mycket, kanske inte andra men mer mig själv.  Kanske bara saker ska ha sin gilla gång utan att tänka på varför och om och hur?? I och för sig är det bra på så sätt att jag faktiskt jobbar mot det jag vill ha i livet och jag tycker jag attraherar dessa saker väldigt bra. Nu funderar jag på om säkerheten gör mig osäker, men det är nog mer för att jag inte är van. Och vad är det jag babblar om, vad är det som är så säkert som gör mig osäker? Det är väl så att det har kommit in någon i mitt liv, någon som är snäll, omtänksam, lättpratad osv. Han känns som en väldigt lugn och trygg person i sig själv precis så där som jag vill ha det. Är det så att vanan eller ovanan eller vad man nu ska säga, alltså stolpskotten från förr som inte alls var sådana, vanana från dom gör mig osäker för jag är inte van att det känns så bra redan från början och allt känns så lätt och smidigt??? image107 Nu är inte det här något världsligtproblem och jag skrattar gått åt mig själv när tankarna sätter fart och jag talar om för mig själv att bara njuta och ta vara på det som erbjuds för jag är faktiskt värd detta. 

En nytillskott till släkten har kommit idag, en tjej som jag tror ska heta Leia (vet inte stavning ännu) föddes i morse. Stort grattis till dem föräldrarna och storebror, hoppas att ni mår bra och får komma hem snart.  Så roligt att det dimper ner lite tjejer runt omkring en, man är så van att bara gå på killavd när det ska handlas kläder och nu får man gå och rycka lite i dem där pluttinuttiga tjejkläderna image169.

Sonen är nu hos sina morföräldrar och härjar runt (förhoppningsvis inte den här tiden på dygnet). Skönt med lite ledigt från fritids och kvalitetstid med den äldre generationen. Ska hämta honom på lördag är det bestämt och då blir det nog trolige raka vägen till farmor för plastkusinerna skulle dyka upp där framåt helgen. 

Jag börjar min massagekurs på fredag, längtar redan ska bli kul att få lära sig och många i min omgivning ser fördelen med detta image130. Kön med övningsobjekt växer, får se hur jag lägger upp allt efterhand.

snart dags att tänka på att vila dem vackra blå, sista beredskapsnatten. En så länge har vi inte haft en ända utryckning, får se om natten tänker vara lika lugnTandläkaren och beredskap....

Tiden trilla på och jag har annat i livet som tar upp min tid image166 så jag har inte hunnit blogga på ett tag.

Helgen som var är något jag kommer minnas ett bra tag, träffa två av mina fd gymnasiekompisar. Vi åt och drack gott och kolla skolkataloger (=snacka om alla andra vad som hänt med dessa).  tror våra samtal sluta framåt två på natten.
 
Två missar höll mig rätt så vaken dem timmar jag försökte sova, fast det gör inte så mycket för jag saknar sällskapet av dessa underbara dunbollar. På tal om dunbollar, jag minns min första katt jag hade när jag flytta hemmifrån, hon var en lite charmig dunboll när hon kom till mig. Sen övergick hon i min mors ägor och har levt ett väldigt bra liv fram tom i förrgår. 17 1/2 år fick Smulan leva innan hon börja bli töflig och trött, och det var inte så konstigt att hon var så för båda lungorna var fulla av vatten så att välja att hon skulle få somna fridfullt var ett lätt val.
 image173
I dag har jag varit hos tandläkaren och jag väljer att se det positiva i det hela, nu har jag en amalganplomb mindre i munnen. Ska åter i början av mars för att fixa klart tanden och få en undersökning. Har tydligen smitit undan i tre år nu så det är bara ta tjuren vid hornen och få en rejäl genomgång av munnen.

I dag går jag på min första riktiga beredskap, det är lite nervöst fast jag har vanan inne och har en som går brevid mig. Vädret är varmt och det kommer inte ske några större förändringar i driften på jobbet så det känns rätt lugnt.

Nu är ett nytt bokpaket på G igen, såg att adlibris hade förbeställning på bokrean. Kika runt lite och jag tror att det blev fem böcker i slutändan. Tajm att putsa upp glasögonen, var till optikern i veckan men inga nya brillor denna gång, har fortfarande bra syn. Däremot tyckte hon att jag kunde putsa upp mina gamla terminalglasögon som är till för att avlasta ögat. Får väl göra det då även fast dem är anskrämliga, men det är inte så många som ska se det iallafall image174

Kom på mig att ha varit väldigt dålig på att höra av mig till mina vänner. Ibland händer det saker som inte är beräknade och livet trillar på i full fart. Inte för att det är någon bra ursäkt men jag tror dem flesta har förståelse för hur läget är.  image140

Nu ska jag sätta fart och fixa lite här hemma, skadar inte att ägna hemmet några timmar innan jag ska iväg igen.
Ha en fin torsdag kväll

Lugn dag

dagen börja lida mot sitt slut och den har varit lugn, varit hemma och vabbat idag. Sonen kräktes lite vid femsnåret i morse men har sedan dess mått bra. Just nu tror jag han leker studsboll i soffanimage169, låter absolut inte som han sitter stilla iallafall .  Jag har preppat mig med vitpepparkorn (två omgångar image127 ) och ikväll är det en stor whisky som gäller. Vad gör man inte för att undvika dessa baciller. Badrummet luktar nu värsta badhuset efter att ha skurat toaletten med klorin. Tror att jag kan ställa in mina festplaner för lördagen, värden spelar i samma liga som jag när det kommer till att ha fobi mot magsjuka   image128  .   Får se hur planerna blir till imorgon kväll, dels beror det på min status fast jag har ju bestämt mig för att hålla mig frisk image130 och så får personen jag tänkter  tillbringa kvällen med  bestämma om det är värt att riskera att bli smittad

Efterlyste lite vuxensamtal kan vara skönt efter en dag hemma med en sjuåring. I och för sig har jag redan fått det, har pratat med min mamma, en av mina vänner, X:t (skicka han till affären för att handla till oss),samt  sonens farmor. Tajm att surfa ut på nätet och kolla in friendtex  för kommande säsong. X:svärmor och jag brukar gå på klädparty ihop, gillar det märket skarpt, bra kvalite om något dyrt.

Kvällen kommer tillbringas med att titta på tv image170, inte läge för några större utsvävning känns det som. Sonen förbereder sig för sängen och han är utlovad att titta på film. Lite sovmorgon imorgon uppskattas gärna för min del. i och för sig blir den inte så lång, boka om lördagens tvättstuga till imorgon istället, vill tvätta bort handdukar och dyligt som utsatt för dagens baciller.


Har hunnit få ytterligare ett telefonsamtal sedan jag börja skriva denna blogg, morgondagen eller rättare sagt kvällen är planerad på så sätt att vederbörande inte är hypokondrisk och vill träffa mig, vad vi ska göra är dock inte bestämt ännu. Härligt att det finns folk som inte delar min fobi mot dessa bacillusker image147,

             

Liten, liten, liten....

man är lite mindre morsk när man knallar över bränslgården på jobbet.  Känslan av att vara väldigt liten slår en så fort man ser dom stora lastmaskinerna som far fram och tillbaka. Dessa stunder är jag överlycklig att jag har en stor gul jacka image128 så man syns.

Dagarna går superfort, tycker nyss jag steg upp och nu är klockan redan 17.30, sonen är nerstoppad i ett härligt skumbad   image115  efter att ha varit duktig att göra sina läxor. Jag har städryck, vilket kan vara rätt behövligt insåga jag när jag titta mig runt omkring. Vill möta helgen med en ren och fin lägenheten, det ända jag ska göra som inte är det roligaste är köra några tvättmaskiner på lördagmorgon. Sist jag var nere såga jag att dom hade installera en ny troktumlare, håller tummar och tår att den är 100 ggr bättre än den förra som stod där.

Vad helgen har att bjuda på?? Fredag är det afterwork, bio eller bara vara hemma och mysa, inget är hundra bestämt ännu men tror jag vet innan kvällen är över image130. På lördagkväll är det fest hemma hos Pandy, hoppas han hinner dra ihop lite roligt folk, eller så kanske han vill ha oss tjejor för oss själva, vad vet jag ....
Sen är helgen ett oskrivet blad men jag är rätt säker på att den kommer innehålla trevliga överraskningar.

Längtar till att få börja massagekursen, känner mig rätt mör i nacken just nu., så lite massage kommer inte sitta fel. Fredagarn framöver kommer bli rätt så mycket relax för min del, är nog rätt behagligt tillfreds efter dessa kurstillfällen. Relaxa är precis vad jag tänker göra ikväll efter sonen har somnat, tjam att koppla bort tankarna och meditera lite, fylla på ny energi. image168


Mammahjärtat....

Dagen har inte varit jätte happy kan jag påstå, positiva Ullis har haft en formsvacka, snabbt övergående får jag hoppas. Dagen börja med ett värkande mammahjärta, sonen grät och ville inte gå till skolan. Med löfte om att komma och hämta han tidigare och prata med både pappa och fröken om orsaken gick det bra att lämna tillslut. Själv har jag frusit och varit jätte trött hela dagen så jag var glad att få komma hem lite tidigare. Inte för att jobbdagen har varit ansträngade, dom två felanmälningar jag fick på min lott var snabbt avklarde, både skrevs bort utan något merarbete för min del förutom samtal med några personer image147. Resten av dagen har jag knackat html-kod, tänkte äntligen få ut avdelningen sida och föregå med gott exempel och visa vilka som jobbar på våran avdelning. Får reda på att sonens lekkamrater från helgen är magsjuka och inte långt efter får jag ett svar på ett mail från sonens fröken där det bla står att han klaga på att han mår illa. Raka vägen till affären och sen till skolan och hämta sonen. Möts av en blek och gråtande son och tydligen har det varit bråk igen och har jag fatta det rätt så är det en mot fyra, blir så trött. Vet att min son inte är någon ängel men detta gillar jag verkligen inte, har liksom hänt förr. Får med mig sonen hem som fortsätter att säga att han inte ska gå till skolan igen. Hoppas hans far kan få han på bra tankar, han lova att ringa ikväll att prata med sonen. Ingen magsjuka har dykt upp här ännu, vi har kört det beprövade knepet vitpepparkorn och tror stenhårt på det  image128.

Från trött och ledsen gick jag snabbt till trött och skitförbannad när jag kolla bankkontot, dom utlovade pengarna som skulle betalas av den person som är skyldig mig pengar är givetvis inte där. Ändå vart jag lovad en inbetalning i torsdag, personen hade pengarna kontant och skulle sätta in dom.  image164 mmm känner för att just göra en sådan sak just nu, hur svårt kan det vara att göra rätt för sig liksom och  det är ju inte första gången löfte bryts, suck. Blir jätte lycklig den dagen detta är löst och jag kan säga tack och adjö till den personen för alltid.

Tur att man kan samla svackan till en och samma dag, samlar ihop spillrorna och gör en reboot till i morgon. Just nu skulle det vara otroligt skönt att bara få krypa ihop i varm trygg famn och bara få vara. Den som väntar på nått gott kommer snart få det, eller ??? image130 Nu väntar lite mat och sen en lugn och skön kväll i soffan för mig. I morgon är en annan dag och efter att få ha fått skriva av mig lite och fått min skönhetssömn kommer allt bara bli bra. Ny energi och nya roliga upptåg väntar.

image166

Spegel spegel på väggen där....

säga vem som vackrast i landet är?


image158

Just för tillfället är det inte jag iallafall image130, knalla nyss förbi spegeln i hallen och studsa till av spegelbilden,  vart tog den där snyggingen  vägen som fanns där i morse. Nåja, vad gör det om tusen år, några timmars skönhetssömn gör nog susen. Hade tänkt idga spaverksamhet, är fortfarande frusen efter timmen i pulkabacken, men hoppar  över det. Miljön i badrummet är inte supermysigt just nu, små fuktig kall luft och ett gäng kläder som hänger på tork. Ett gäng tända ljus, kudde och täcke och ett par varma dunsockor på fötterna och en het vetevärmare så har nog snart temperaturen stigit i kroppen igen.

image159

Läste tillbaka några bloggar och inser att jag nog skriver ganska förvirrande, men som jag sagt förr, skriver som det kommer och struntar i meningsbygnader och särskrivningar mm,  och är det någon som har problem med det så är det bara att sluta läsa image128.

Jag har blivit tilldelad en "You make my day-award" av Ango, tackar ödmjukast för det. Hon beskriver mitt bloggande som ett naket och öppet om livet som singel, mamma till en 7 åring osv. Och det stämmer ju, även fast jag inte delar med mig av allt i livet så är jag ändå rätt öppen.

image160

Kom på att jag har ett måste denna vecka eller måsten och måste, det låter så tråkig med måsten. Har ju fortfarande inte tagit mig iväg på lungröntgen det är väl helt enkelt så att latmasken har varit framme och gjort mig bekväm. Nåja, jag har några dagar till på mig att fixa detta så om inte den totala senildemensen slår till borde jag fixa det på vägen hem från jobbet någon dag.

image161

Tänkte ta mig iväg på bio snart, var länge sedan jag var på vuxenfilm , annars är det sonen och jag som kompar på bio och då får man rätta sig efter hans utbud. Vill se Arn, har redan hintat om sällskap får väl se om vedrbörande vill följa med och vi kan pyssla ihop en tid som funkar för båda. Har ju två biobiljetter med tillhörande popcorno och dricka som väntar på att bli nyttjade.

image163

Helg...

helgen börjar närma sig sitt slut och summeringen är att den har varit lyckad och absolut inte som vi planerat , tror även sonen skriver under det, han har fått rasa av sig med två nya bekantskaper som han verkar komma överens med mycket bra. Jag klagar absolut inte har också haft ett mycket trevligt sällskap att samtala med i flera timmar, som jag ser fram emot att träffa igen image130 .


Får se vad nästa vecka har för spännande att bjuda på, ny arbetsvecka och nya utmaningar, härligt härligt.  Kommer hoppa vattengympan i alla fall, nu ska här sparas timmar det kommer att ryka en bunt när det är dags för massageutbildning. Får hitta någon annan bra motionsform som ligger utanför arbetsschemat, sonen pratar fortfarande om gymmet image134 (vi hann inte med att åka dit i helgen, fast det är absolut ingen förlust) så vi får ta röda racern och rulla dit någon kväll. Övningsobjekt till massagekursen var ju inte så svårt att få, folk anmäler sig utan att jag ens har frågat, helt ok för jag behöver nog öva öva och det är ju skönt att folk litar så mycket på mig att dom är frivilliga.

Beklaga mig lite smått i början av året att det det var lite stiljtje i livet, jag håller inte med om det längre image124. Fest inbjudningarna strömmar in, fritidssyselsättning finns absolut och livet känns väldigt bra.  Lova att ordna kväll för tjejorna med god mat och sällskapsspel, kollar kalendern och inser att då är vi framme i april när jag kan få ihop det, barnveckor, beredskapsveckor och andra inbjudningar så var kalendern rätt full. Tur att det finns lite vardagar kvar och vissa fredagskvällar efter kursen att kunna boka upp tex biobesök  och kanske någon god middag.

Sonen tittar nu på Shrek den tredje, vi börja på Guldkompassen men den börja hacka i filmen efter en halvtimme. Kolla upp den på datorn men det verkar inte vara några problem så får göra ett nytt försök senare för nu är det dags att umgås med min käre spis igen, trolla ihop nått gottigt av falukorven som ligger i kylen och väntar.  Sen bör jag nog göra min plikt som en god mor och få sonen att göra sin svenskaläxa innan han ska bäddas ner för natten Kan ju vara bra att vi sköter oss när det är snart dags för utvecklingssamtal med fröken.


RSS 2.0