Feeling hot hot hot....

Dom två föregående dagarna stämmer känslan att vara varm verkligen. Har jobbat på dom där underbart varmaste ställena man kan hitta på jobbet, man är rätt mör i kroppen även fast man återställer vätskebalansen.  Men men thats life eller i allafall thats work och det måste göras.

image154

Annars leker livet, det känns väldigt bra just nu, mår bra och framtids utsikterna ser väldigt ljusa ut, som jag sagt förr år 2008 kommer bli ett kanonbra år. Om en dryga månad börjar jag en kurs i klassisk massage, ser verkligen fram emot den kursen, kommer bli kanon roligt att lära sig och läraren är en vän till mig jag inte träffat på ett bra tag men nu ska vi umgås flera fredagar framöver. Vissa har varit väldigt snabba att anmäla sig som övningsobjekt och det är ju bra för öva ger färdighet.

image155

Gobitar, det är gott, i min kyl ligger det just nu dammsugare och väntar på att bli uppätna. Unnar mig nog en senare när jag läser klart min bok. Har ett par vänner som bokbloggar, jag blev rätt sugen på det jag med men kommer inte att göra det lika frekvent som dom. Den jag läser nu vet jag inte om jag kommer referera till dock, den är på engelska och lite flummig om man inte förstår vad det handlar om. Det är boken som är uppkomsten till filmen och sen även boken som heter The Secret. Jag förstår den eftersom jag sett filmen x antal gånger men hade jag läst den innan jag sett filmen och fattat vad det går ut på så hade jag nog lagt undan den för länge sedan.

image156

På tal om godbitar, det var inte böcker jag skulle komma in på då men nu vart det så ändå. Det jag skulle komma in på är alla gobitar som verkar ploppa upp från jorden från ingenstans, dessa underbart snygga män image153. Jag är absolut nöjd med det tillståndet att se godingar lite överallt, livet får en annan guldkant liksom image130.  Och jag är helt på det klara vad jag vill ha hos en man, både utsende mässigt och det som finns innaför pannbenet. KÄnns absolut som jag är på helt rätt spår nu och kärleken är på intågande med jättekliv.

image157

I morgon kommer mitt lilla charmtroll hem igen, har längtat så efter honom. Vd helgen har att bjuda på vet jag inte ännu, beror nog lite på väder och vind känns det som. Han vill gärna gå på gymmet min muskelfixerade son så vi får ta oss en tur till gymmet på jobbet, det är bra då sätter han fart på sin käre mor också.  Spela sällskapspel och koppla upp Playstation på stora tvna står nog också på agendan. Sen får vi se vilka glada överraskningar som kommer till oss under helgen.


Bilen och en del annat...

Ett tag sedan sista bloggen, det är dags att dela med sig av livet lite.

Min älskade röda racer har inte riktigt mått bra dom sista dagarna, han fick ett nytt batteri i fredags och lite mer olja. Lugnt lämna jag bilen på jobbet så batteriet fick stå och ladda i 24 timmar, jag ägna mig istället åt After Work (det åter kommer jag till). Igår kväll tänkte jag ta hem min bil, vart avsläppt utanför grinden vid jobbet och tacka nej till att sällskapet skulle vänta och se att bilen starta för jag var ju bombsäker på att det bara var batteriet. Riktigt så bra var det inte, bilen starta men bluddra bara lite och sen la av, testa flera ggr med samma resultat, vad gör man då?  Man ringer in räddaren i nöden, tack Pandy för du kom och hämta mig och försökte leta reda på felet på bilen.  Hade även telefonkontakt med Uffebildoktorn (kallar han så för han brukar ge mig tips om bilen).  Tipset var att leta efter en vaccumventil eller slang som hoppat bort, var lite svårt att se i mörkret så pärlan står kvar på jobbet och jag hoppas att expertisen kan hjälpa mig på måndag.

After Worken var mycket rolig, var länge sedan jag var ute så det var på tiden att komma ut och rocka baken av sig. Förfesta med några kollegor och sen ner på BMB. Festa på tom mage kanske inte är det bästa, speciellt inte när det ä shootsrace, men men thas life. Var väldigt länge sedan jag släppte loss och hade så roligt som jag hade fredags, sen kanske man ska glömma bort vissa delar och andra delar är bortglömda. Fast man får stå för det man gör och jag lägger inge större allvar bakom det, tar det som en rolig sak och går vidare.

Igår hjälpte jag kompisar att flytta till deras nybyggda hus,  slapp den tunga delen att kånka möbler och kartonger. Grabbarna var snabba från i stort ha tömt ett hus till allt det var på plats i nya huset tog det 3 1/2 timme och då var det fikapaus också.  Jag och frun i husets mor plocka upp i köket plus att vi turades om att pass det lilla charmtrollet på två månader.  Just nu är jag inte avundsjuk på deras utemiljö, säger att det var tur att det var minusgrader igår för utanför finns mängder av härlig blålera, det blir roligt för barnen att leka i. 

Mitt charmtroll är hos sin pappa igen, hoppas dom är ute i detta fina väder. Han behöver lite luft och sol då han varit hemma och varit sjuk. Jag tycker han är så söt när han har sina mardrömmar, det där lät elakt men han har så finurliga drömmar. Här om veckan hade han en krabba i täcket, hjälpte inte att jag leta igenom täcket så han fick en filt i stället och somna om. I veckan så hörde jag han ropa på mig och denna gång så hade han en mardröm om en pärluggla, han har en stor djur och natrukunskap min son annars skulle det nog bara varit en uggla han drömt om men det var just en pärluggla.

Livet knallar på i ett lugnt och behagligt tempo, planerna för dom närmaste månaderna börjar ta form och några festerbjudanden har kommit in. Äntligen har det bokats en tjejfest som vi har pratat om, vi slog till och boka datum i fredags så på internattionella kvinnodagen så blir det fest. Jag behöver nog koppla upp sonens guitar hero i vardagsrummet (hans tv är sönder) och öva, för det bjuds nog både på sing stars och guitar hero den kvällen.

Dagen blir nog till att slöa, ska gå en prommenad i solen och inhandla lite mat. Förutom tvättstugan i kväll så blir det nog sofflocket och massa läsning, har ett gäng böcker som ligger och väntar på mig.
Insikter ......

Jag älskar mina insikter som ploppar upp med jämna mellan rum, insikter om mig själv, dom är så otroligt häftiga. Sitter här och skrattar för allt är så otroligt häftig och så otroligt självklart, jag fick ju det jag bad om, IGEN. Jaha fundera ni nu, vad är det hon har bett om som hon nu har fått, det tänker jag inte tala om image127. Jag har berättat för en person, men det är för jag vet att han vet precis vad det är jag pratar om och förstår varför jag skrattar åt det.  Säger bara att livet är så härligt och små små tankevurpor går så lätt att rätta till så att det blir helt rätt, alltså ta nya focus. Mitt focus är absolut på rätt spår, jag vet precis vart jag vill och hur jag ska nå dit, detta år kommer bli kanonbra.


image152

Burp...

mätt i magen image127, ändra mig från stuvade makaroner och köttbullar till inbakad kalkonfile, vitlöksost, champinjoner och grönsaker till det fäskpasta och en kall vitlökssås. Kan säga att det var supersmarrigt och jag är nöjd över mitt matval, bäst att passa på medans man har insperation.

image145
(rikigt så mätt är jag inte image130)

Livet snurrar på och våren har ett tajt schemma, har förhoppningsvis fått ihop ett bra schema för X:t och mig, ja givetvis sonen. Vi har varannan vecka men i bland kommer det in saker som stör, bla en fjällensemester och beredskap på fel vecka. Gå ut och roa mig lönehelger ser ut att vara ett sällsynt fenomen detta år, är det inte barnvecka så slår beredskapen in då, man får se det positivt, det blir iallafall billigt image128. Vart tillfrågad om att följa med på After Work nästa fredag, kanon bra hade iallafall tänkt övertala chefen och en kollega att följa med ut, dom kommer bli tillfrågade ändå. Gillar After Worken det brukar vara ett himla drag och bra spridning på ålder samt det är inte alls samma typ av människor som tex på lördagen, me like.

image146

Håller på att kolla kalendern efter bra datum till tjejkväll, har hittat två st bra, ska skicka ut förfrågan senare vilket datum så passar bäst. Tror dock den kvällen förblir på hemma plan, äta och dricka gott, skratta och skvallra, spela spel och ev dra igån sonens Playstation och singstars.  Insåg i dag att vi inte kan bli allt för många för mitt köksbord är rätt litet, rymmer max 6 personer tråkigt nog. Men men jag får dela upp gänget i två omgångar helt enkelt. Sen börjar det dra ihop sig för tjejklubbträff, tajm att samla det återstående gänget och äta dom sedvanliga räkorna och dricka vin och diskutera allt mellan himmel och jord (= oftast barnsnack image147). Kanske dags att funder på att ta in någon ny i klubben,  fast vi är lite bitchiga när det kommer till den biten, eller kräsen kanske låter bättre, vem som helst kvalar inte in image130.

image148

På tal om räkor, sonen är en gorme och gillar räkor och kräftor skarpt. Ska nog skaffa hem ett bra gäng räkor till helgen,  det gillar hela gänget (jag, sonen och min mor) så då är det lätt att göra alla nöjda och glada.

image149

Veckan har hitills varit givande och bra, hade medarbetarsamtal med chefen i måndags. Goda vitsord från året som gått och framtiden ser lovande ut. Jag är nöjd och glad, fortsätter att trivas som fina fisken och vet att jag absolut kommer att utvecklas och lära mig massor dett år också.  Skönt att känna att man har det mästa på plats i livet det ända jag har kvar att attrahera är den där kärleken. Gjorde ett litet försök till att kontaka " mr som utlovat middag" får väl se om det kommer ett svar. Fattar inte att människan gjort så stor inverkan på mig, vad är det han har som är så speciellt image150, det är frågan? Får väl se om svaret kommer till mig snart, hoppas det.  Annars får vi se vad världen har att erbjuda mig för jag är iallafall redo.  På ett formu på nätet där jag är aktiv skrivbent beskrev idag en annan skrivbent känslan att få hångla upp sin knullpudding (ja det är hennes ord, inte mina image127) och den var så slående att man man fick känslan och längtan av den där goa heta kyssen, den som väntar på något gott väntar .......

image151


Lugnet före stormen...

eller så är det bara återigen en väldigt lugn beredskapvecka. Mobien verkar förbli tyst och läser man på driftinfo så är det lugnt, lite snöpligt känns det ändå. Även fast man inte bara går hemma och väntar ställer man ändå in sig på att få åka att jobba. Jaja veckan är inte över ännu, än kan det hända massor. I morgon är det medarbetarsamtal med chefen, det blir nog bra att lägga planen för kommande år. Året som gick känns bra, det ända jag valde bort var en fem poängskurs på högskolan, kände att jag inte orka med att ha tät beredskap och plugga distans. Får se om vi kan finna en annan arbetsledar kusr som är något att ha. Arbetsåret har nog massor att spännande att erbjuda, för på vårt jobb blir man aldrig fullärd och det verkar vara en hop kurser på G samt att jag ska försöka sikta på att ta den begränsade behörigheten.

image141

I morgon börjar även träningssäsongen för mig på allvar, vattengympan drar igång, ska bli skönt att få köra ett hårt pass igen och kallar inte jobbet så ska jag sova sött i solariumet ett tag. I dag var jag ute en timme och prommenera, träffa på en vän efter 100 meter så vi prata i tio minuter innan hennes manliga sällskap slöt upp och dom gick och åt. Avböjde att följa med att äta dom stället är lika med snabbmat, det är tajm att komma i sunda matvanor igen. Så för att skrämma igång kroppen igen så blir kvällsmaten hemma hos mig en nyttig proteindrink.


image142

Äntligen tog flitenslampa över och dom sista julskern och granen är nedpackad, nu står dom och väntar på att bli uppburna på vinden men det får ske en annan dag.Inviger min nya kontorsstol, vilket är ovant för den andra kunde man halvligga i men denna är det vackert att sitta rakt och fint i ryggen i. Det är i och för sig ingen nackdel för jag ska ju jobba med rygg och mage detta år och få den där snygga hållnignen jag vill ha. Kom över en kanonfin och funktionell stol till ett bra pris, till det fick jag även en höganäs service, tio muggar, en tekanna, två vanliga kannor i olika stl och en socker skål. I bland är det till fördel att vänner flyttar image128.

image143

Nu börjar livet komma igång, här smids festplaner mm. En lördag februari sviker jag image130 staden och drar någr mil här ifrån för att sluta upp i mycket trevlig och roligt sällskap, det ser jag fram emot, träffa lite nytt folk och vidga mina vyer. Det är en nygamal bekantskap så tas upp på nytt och det kommer bli bra för vi har mycket gemensamt.  Ska rota fram alla gamla skolkataloger och ta med, dom kommer bjuda på många goa skratt, jag har ju redan bjudit på lite av innehållet i bloggen som heter egoblogg.

image144

Speak Your Truth.....


image139

Stand up for what
you believe in,
regardless of
the consequences.
Speak your truth
regardless of what
others
may think.
It´s time to stand in
your own power.
Shine for all the
world to see.

Fick detta tillskickat till mig på kvällskvisten och dessa ord säger iallafall rätt mycket till mig och bilden är vackre och utger värme och lycka.

image140


Oooooooopppppps

image138

Lördagkväll...

så har vi kommi till lördagkvällen och jag har inga planer. I och för sig har jag beredskap så jag kan inte göra några större utsvävningar. Får se hur denna beredskapsvecka blir den har hitills varit väldigt väldigt lugn.  Skrev en lång blogg härom dagen men eftersom jag glömde att spara mellan varven så gick den inte att publicera när jag var färdig för det tog för lång tid innan den blev klar, men men det är sånt som händer inte första gången.  image128.

image136
Dagen har varit lugn, sov länge åt frukost, häcka vid datorn några timma, gick och sov igen och efter det tog jag mig en prommenda som sluta hos vänner. Bäst att passa på om två veckor flyttar dom och då är det för långt att ta prommenader till dom. På vägen hem fick grannhuset förse mig med kvällsmat. lördagkvällar får man fuska image128.

image137

Petar igång kroppen så sakteliga, en prommenad i dag och en i morgon sen blir det att utöka träningsschemmat med både vattengympa och yoga. Sonen tjatar om gymmet så vi får ta oss någon tur till gymmet på jobbet så han får hänga lite i vikterna så kan jag passa på att försöka klå mitt bicepsrekord image134 jag hade förra hösten. Vägde in mig här om dagen och det var inte allt för fina värden, i och för sig vet jag att jag snabbt kan förvandla om dom. Det är bra om man kan komma i dom nya byxorna som inhandlades en månad före jul image130.
image135

Väntar samtal från en gamal klasskompis, vi ska boka in en dag här framöver då vi ska träffas och titta på gamla klassfoton och snacka. Ser fram emot det, och ska bli skönt att åka bort från stadsgränsen ett tag också. Några månader har gått sedan det var 20 årsjubileum, fattar inte vart tiden tog vägen, och det är roligt att ha kontakt med gamla klasskompisar igen. Några har jag kontakt via mail, några har jag på msn och några har jag kontakt via telefonen. Sen finns det dom som verkar ha supit bort sin mobil och sig sjäva å image130 för den delen, hur svårt är det att svara på ett sms liksom. Fast det är bara en person jag pratar om i det sista fallet, den som lova mig en middag både på festen och i ett telefonsamtal senare. Thats life, lite tråkigt tycker jag dock att det är, ett livstecken skulle ju vara roligt att få men livet går vidare, mister man en så står det tusen åter eller vad är det man säger....
 image129

Konstig känsla

har gått med en konstig känsla i kroppen och kännt mig lite däven de sista dagarana och inte riktigt kunnat sätta fingret på det. Men sen slog det mig, har ju dragit ner ordentligt på sockerintaget och lagt colan på hyllan för en vecka sedan, det är ju abstinens jag har image122.

image123

Fortfarande följer händelsen som var vid jul efter mig lite men har börjat släppa det. Jag lova att lägga ifrån mig den men det har varit svårt. Hur som helst vet jag vad jag behöver jobba med, klara av ovisshet image124 alltså släppa kontrollbehovet, lovar att jobba med om inte annat för min egen del.  På tal om jul så är granen plundrad, ja i allafall på polkagriskäpparna som hängde där, det är tajm att packa ner granen och bära upp allt pynt på vinden.

image125

Vart sugen på att baka idag, som säket mina kollegor hade varit jätte glad för dom som tjatar så mycket image45, men tyvärr visa det sig att det var allt för länge sedan jag bakat för det var rätt tomt i skåpet. Skriva upp på inhandlingslistan och fixa hem ifall andan faller på igen. Sonen är bänkad vid tv:n just nu, vi har varit hemma idag då han hade ont ikroppen och var småfebrig igår kväll, nu verkar det inte vara några större fel på honom så jag hoppas att det är fritt fram för skolstart i morgon. Har försökt roa honom med sällskapsspel och det kan jag tala om är en utmaing för tålamod hos en förälder, sjuåringar tycker allt är så orättvist och är väldigt dåliga förlorare, ja även när dom leder ser dom inte det utan fokusera på den andra motspelarens tur image122.

image126

Det har varit rätt händelselösa tid sedan nyår, men man ska inte begära för mycket image127 antar jag, då kan ju året bara bli bättre image128. Ska ta och sätta mig ner med kalendern och planera in efter barnveckor och beredskapshelger allt det där roliga jag vill göra och alla människor jag vill träffa. Tänkte vidga mina vyer bla när det gäller vänner och även när jag kan tänka mig gå ut och rocka baken av mig. Vänner har jag många fina här i stan som jag absolut kommer fortsätta att vårda min kontakt med och fortsätta hitta på saker med, för er klara jag mig inte utan. Men efter 20-års jubileumet har det trillat in några nygamla vänner igen som jag känner att dem här människorna vill jag absolut ha med i mitt liv igen. När det gäller gåutfronten så känns det som stan har gjort sitt, eller kanske inte men dem jag går ut med vill oftast bara gå till ett ställe och det ställe har gjort sitt för min del känns det som, en och annan after work kan jag tänka mig där men en vanlig utekväll så känner jag mig som tant Ullis och det ger inte allt för mycket image130. Och ta sig till grannstäderna är ju inte allt för svårt och antagligen kan man kombinera det med odla vänskapsrelationer å, två flugor i en smäll. image129


image131

Jag hoppas också att året bjuder på romantik och förälskelse. Den som berörde mitt hjärta i slutet av förra året vet jag inte vart han tog vägen faktiskt. Poff borta och ej kontaktbar tydligen, men jag vet att han kommer få höra så fort han visar sitt nylle igen. Inte av mig då utan av en nära vän, men det är inte min förlust även fast jag skulle vilja veta vad anledningen är till att man säger att man vill träffas och sen inte ens kan skicka ett sms och tala om att det kom annat imellan. Jag är rätt förstående kvinna, det tror jag många av mina vänner kan skriva under, antagligen lite för mycket förstående mellan varven. Det finns säkert någon vettig förklaring till det hela och huvudasaken är för mig att han mår bra, är det meningen att det ska bli vi så ordnar sig det och är det tänkt annat ja då är det så. Känner i allafall att jag är på rätt spår igen, det är vettiga killar jag träffar med något innanför pannbenet och trygga i sig själva.  Tar med mig den känslan och ska ta och stoppa min lille batman i sängen. Sonen fick en batmanpjaymas med tillhörande slängkappa för några dagar sedan, denna klädsel har han haft hela dagen och vägrar att kliva ur, eftersom jag väljer mina strider har han fått ha det.


Ärlighet....

Ibland fundera jag på om jag är för ärlig och det skapar problem för mig själv. Ja det där lät väldigt underligt det förstrå jag och jag kan inte riktigt förklara det utan att gå in på detaljnivå och dom detaljerna vill jag inte delge just nu.  Hur som helst så har nog ärligheten denna gång skapat mer problem för mig själv och andra än vad det skulle om jag inte sagt nått, eller problem och problem? För mig har det blivit större än vad det är för jag har nojjat så mycket för andra har det nog bara skapat merarbete som inte skulle blivit något om jag inte sagt nått. Hur som helst har jag med goda vänner kommit fram till att jag i allafall gjorde allt rätt och det finns inget som visar på något annat.  Nog svamlat om det, allt ordnar sig alltid och jag är nu lugn och fin.

image119

Äntligen är snön här, har längtat så, ljusare ute och man blir mycket piggare direkt. I och för sig har vi gäspat i kapp i dag på jobbet men det är nog mer att det är inte så vant att gå upp så tidigt. Dagen har gått superfort, det är skönt, en dag kvar att jobba sen är det helg och sonen kommer hit. Ska ringa och höra deras planer för morgondagen så jag vet vilka tider jag har att rätta mig efter, det pratades om Örebro och Gustafsvik, så jag antar att jag får hem en slagen hjälte i morgon kväll. Hoppas snön är kvar till helgen så vi kan ta oss iväg och åka lite pulka (eller vad det nu är vi åker finns en hel park av snöåkfordon i källaren).

image120

Nu ska jag vila ett tag innan jag sätter igång med städnign och matlagning, det är bra att resturangen på jobbet är stängd så man kommer igång att göra matlådor igen.  I kväll blir det gormemiddag, inbakad fläskfile med vitlöksost och vitlöksås och nått till. Ikväll blir det inget hångel med det vitlöksintaget, det är jag rätt säker på.

image121

Första dagen.....

på det nya året har varit bra, lugn och rofyld. Har legat i soffan och haft maraton av min favoritserie på TV,
Brothers and sisters"
image117

Skulle ha tittat på Ivan Hood hos en vän men det blev inställ för en mycket bra anledning och eftersom jag inte har satt näsan utanför dörren i dag traskar jag fortfarande omkring i nattsärken, känns som att nu kvittar det att byta om. Visst har det snurra förbi några tankar under dagen om det komna året och det har bara varit positiva tankar, allt kommer bli så bra.Har inte avlagt några löften men jag har mål i livet som jag går stadigt fram emot och även detta år, vad dessa mål är håller jag för mig själv, jag vet att dom målen är bra jätte bra. Surfa runt lite på nätet och har läst bloggar och dyligt, roligt och intressant att följa andras liv och inställningar till livet. Slank in på Ellos för att se om dom hade några bra byxor åt sonen som forsätter att växa sig lång och ståtlig, dessvärre var det ont om byxor till honom men jag hitta något jag suktat efter länge till mig själv. Redan i september förra året såg jag en så fin röd och svartrutig klänning som jag bara ville ha men den var slut och har så varit fram till nu tydligen, nu finns den med på rean och är givetvis beställd och snart på väg hem till mig. Så nu blir det mer klänningsanvändning för mig vilket inte tillhör det vanliga, fick en bunt kommentarer, givetvis positiva sådana, när jag kom iförd klänning sista arbetsdagen förra året. Fast jag håller med min kollega tillika vän att det är en väldig kontrast från skitiga arbetskläder till att kommar iförd klänning.
image118

God fortsättning...

nyss landat i hemmet, sitter här lycklig och nöjd, kvällen har varit perfekt. God mat, trevligt sällska och lugn och fin, och grädden på moset att sonen ringde efter midnattslaget och skrek Gott Nytt år och var helt lyrisk. Vet ni att det här året kommer bli jätte bra på alla sätt och vis för det har jag  bestämt image17.
image27

RSS 2.0